Hogyan működik a hitelbiztosítás?

 

 

A kereskedelmi hitelbiztosítási kötvény több mint egy darab papír. A kötvény aláírásával az Ön partnerévé válunk és segítjük vállalkozása sikerre jutását.

​​​

"Több mint 20 000 hitelkeret-igénylés érkezik be hozzánk naponta, és 85%-ukat kevesebb mint 48 óra alatt feldolgozzuk.”

Folyamatosan elemezzük biztosított ügyfeleink biztosítási fedezet alá bevont vevőinek hitelképességét és pénzügyi stabilitását, majd egyedi hitelkeretet állapítunk meg számukra, amely összeg erejéig a kötvényben foglaltak alapján kártérítést fizetünk, amennyiben a vevő elmulasztja a fizetést.
 
A kötvény futamideje alatt bármikor további fedezeteket igényelhet az új vevőire, vagy kérheti a korábban leadott fedezetek növelését. Valamennyi biztosított vevőjének folyamatos nyomon követése mellett felmérjük a fedezet emelésének kockázatát és jóváhagyjuk a további hitelkeret-igényléseket. Azokban az esetekben, amikor nem javasoljuk a hitelkeret növelését, világos és gyors magyarázattal szolgálunk ennek okairól.
 

A mi felelősségünk az Ön vevői hitelképességének proaktív nyomon követése. Ezt a vevőkről való információgyűjtéssel végezzük, többek közt a vevő felkeresésével, nyilvánosan hozzáférhető nyilvántartásokból, ugyanannak a vevőnek értékesítő más kötvénybirtokosok által közölt információkból, bekért pénzügyi kimutatásokból és ezek múltbeli példányaiból.

 

Ezeket az információkat folyamatosan frissítjük, és felhasználjuk. Amennyiben információink arra engednek következtetni, hogy az Ön egyik vevője pénzügyi nehézségekkel küszködik, úgy értesíteni fogjuk Önöket a megnövekedett kockázatról és segítünk a veszteségek elkerülését és csökkentését célzó cselekvési terv kialakításában. 

 

Bár a hitelbiztosítás kártérítést nyújt a kereskedelmi követelések meg nem fizetéséből eredő veszteségekre, a végső célja az, hogy segítse Önt az előrelátható veszteségek megelőzésében. Amennyiben veszteség keletkezik egy biztosított vevővel kapcsolatosan, úgy a kötvényben meghatározott felső kártérítési határig megtérítjük az Ön kárát.​​​​​​​​​​​​​​​​​​