Több mint 100 évnyi tapasztalat

Történelmünk egyben felhalmozott tapasztalatunk is, amely révén a jó és a nehéz időkben egyaránt az ön legjobb partenere vagyunk...

CÉGTÖRTÉNET

2012

Az Euler Hermes és a MAPFRE közös vállalatot hoz létre Solunion néven. Tevékenységi területek: Spanyolország, Latin-Amerika, Ázsia és Csendes-óceáni Térség valamint a Perzsa-öböl országai. Új terméket vezetünk be a piacra Excess Loss (XoL) néven.

2011

"Blue Europe" projektünkkel 13 európai irodánk egyesül egy anyacég alá, brüsszeli központtal, Euler Hermes Europe néven. Ez az új cég megfelel a Solvency II. előírásoknak.

2010

Project Excellence projektünk hivatott kijelölni az utat a száz százalékig ügyfélorientált szervezet és folyamatok kiépítése felé.

2009

"The One Euler Hermes" projekt: Az Euler Hermes bevezet egy új, integrált, az ügyfelek igényeinek leginkább megfelelő szervezetet.

2008

Az Euler Hermes a multinacionális vállalatok számára elindítja az Euler Hermes World Agency-t. Ugyanebben az évben elindítja tevékenységét Kolumbiában és hitelbiztosítási társaságot alapít Chilében.

2007

Az Euler Hermes partnerségi megállapodásokat ír alá az ICIC-cel (Israeli Credit Insurance Company) és a BOCI-val (a Bank of China leányvállalatával). Felvásárolja a két követelésbehajtásra specializálódott vállalatot, az UMA-t (Egyesült Államok) és az R2C-t (Írország).

2006

Az Euler Hermes folytatja globális növekedését: Ausztrália, Argentína, Kína, India, Írország, Izrael, Oroszország, Új-Zéland, Egyesült Arab Emirátusok.

2002

Az Euler Hermes befejezi a Hermes-nek az Allianz Csoportból való kivásárlását. Az új vállalatcsoport márkáinak egységesítése érdekében valamennyi leányvállalat felveszi az Euler Hermes nevet és egységes arculatot alkalmaz.

2000

Az Euler-t bejegyzik a párizsi Euronext értékpapírtőzsde Premier Marché kategóriájába. 2001 szeptemberében az Allianz és az AGF bejelentik hitelbiztosítási leányvállalataik összevonására irányuló szándékukat.

1997

Az SFAC-ból EULER lesz.

1996

Az SFAC átveszi az irányítást a Trade Indemnity Company (Egyesült Királyság) és az ACI (Egyesült Államok) felett. Az AGF lesz az SFAC többségi részvénytulajdonosa, miközben az Allianz átveszi az irányítást a Hermes és a DKR NCM-je felett. Ugyanebben az évben a holdingtársaság SFAC-ről Euler-re változtatja a nevét.

1995

A görögországi Phoenix Credit Insurance-nek és a magyarországi Hermes Rt-nek a Hermes-szel együttműködésben történő megalapítása.

1994

A COBAC felvásárolja a holland Royal Nederlandse Kredietverzekering-et.

1993

Az SFAC átveszi az irányítást a COBAC Belgium felett.

1989

A Hermes új piaci területet nyit az EU-ban külföldi biztosítási fedezet nyújtásával, amelyet korábban a belföldi kötvényekbe független kötvényként építettek be..

1974

A textil-, kohászati-, és disztribúciós ágazatokban végigsöprő válsághullám veszteségeket okoz az SFAC-nak.

1970

A piaci feltételek feszültebbé, a verseny pedig élesebbé válik – mindennek eredményeképpen fokozódik a jó hitelek iránti igény.

1950

Az SFAC olyan újabb ágazatokban terjeszkedik, mint az ideiglenes munka, mezőgazdaság/élelmiszeripari anyagok és vegyi anyagok gyártása.

1949

A Deutsche Revisions- und Treuhand-dal együttműködve a Német Szövetségi Köztársaság megbízásából a Federal Export Credit Guarantees (Szövetségi Exporthitel-Garancia) elkezdi az exporthitel-tranzakciók biztosítását. Számos kormányzat hasonló intézményt hoz létre, amelyek – államaik nevében – a kivitelből eredő kockázatot hivatottak fedezni.

1934

Különböző hitelbiztosító társaságok megalapítják a Berni Uniót, amely az információcsere révén a kereskedelmi kockázatot hivatott csökkenteni. Az Unió célja a nemzetközi hitelezés ellenőrzése. Az alapító ECGB (Anglia), SIAC (Olaszország), la Compania Espanola de Seguros de Credito y Caucion (Spanyolország) és az SFAC (Franciaország) megállapodnak abban, hogy megosztják az információt ügyfeleiknek azon vevőiről, amely vevők országában nem létezik hitelbiztosító társaság.

1932

A Hermes Németország egyetlen biztosítója az áru-, részletfizetési-, és exporthitel biztosítási ágazatokban.

1929

A Frankfurter Allgemeine Versicherungs-AG és a berlini Vaterländische Kreditversicherungs-AG összeomlását követően a Hermes átveszi az exporthitel- és garanciabiztosítási tevékenységüket. Belgiumban megalakul a Compagnie Belge d'Assurance-Crédit (COBAC); Spanyolországban pedig a "Compana espanola de seguros de crédite y caucion". A Hermes integrálja a Frankfurter Allgemeine-t und Vaterländische Kreditversicherung-ot.

1927

Számos nagy biztosítótársaság – többek közt az Assurances Générales (az AGF elődje) –megalapítja a Société Française d'Assurance-Crédit-t (SFAC).

1918

A British Trade Corportation megalapítja a Trade Indemnity Company-t.

1917

Németországban megalakul a Hermes Kreditversicherungs- Bank AG.

1893

Megalakul a világ legrégebbi hitelbiztosító társasága az American Credit Indemnity (ACI).This page displays an interactive timeline using flash player where you can

Scroll down the timeline to discover more than a 100 years of Euler Hermes history.