Hitelvizsgálat, céginformáció

 

 

Az információ hatalom - a döntéshozást támogató eszköz, a biztonságos üzletmenet előfeltétele.

Saját céginformációs osztályunk van, amely a hitelképesség-vizsgálathoz szükséges inputot, a céginformációt készíti. Adatbázisunk mára közel 45 ezer hazai cég, világszinten pedig 40 millió vállalat fizetőképességéről tartalmaz naprakész adatokat. Fontos a naprakész jelző kihangsúlyozása, hiszen a megelőzés szempontjából rendkívül fontos a céginformáció aktualitása. A felgyorsult gazdasági ciklusok miatt a gazdaság szereplőiről hivatalosan közzétett adatok nagyon hamar aktualitásukat vesztik.
Adatbázisunkat kizárólag az Euler Hermes Europe SA Magyarországi Fióktelepe kockázatvállalásához használjuk fel, azokat csak a biztosított Ügyfeleink részére tesszük hozzáférhetővé.


Hitelvizsgálat, vevőminősítés

A prevenció szerepe megnőtt, a korábbinál gyakoribb vevő-monitoring tevékenységet igényel. A rendszeres hitelminősítéssel gyorsan le tudjuk követni a piac mozgásait, ami fontos információ a vállalatok számára.

A vevőminősítés az Euler Hermes Csoport külföldi tagvállalataival egységes rendszerben történik, amelynek alkalmazása következetessé teszi az EH Csoport kockázatkezelési döntéseit, gyors átláthatóságot biztosít és egységes elbírálási rendszert teremt. Ez teszi lehetővé exportra irányuló kereskedelem kockázatcsökkentését.