Hitelbiztosítás

 

 

​A hitelbiztosítás túlmutat a kifizetetlen számlák után fizetett kártérítésen, komplex követelésmenedzsment szolgáltatást jelent.

A vevőkövetelés-állomány, illetve a kockázati kitettség növekedése nyomán egyre fontosabb, hogy a cégek tudatos követelésmenedzsment gyakorlatot folytassanak a mindennapi üzleti életben: üzletkötés előtt tájékozódjanak vevőjük pénzügyi helyzetéről, ismerjék az adott ágazatra jellemző fizetési szokásokat – a fizetési készséget és képességet egyaránt – a fizetési határidő lejártát követően tegyék meg a szükséges lépéseket, hogy biztosan hozzájussanak követeléseikhez.

Szerződött partnereinknek biztosítási védelmet nyújtunk belföldi, valamint külföldi vevői nemfizetéséből, illetve fizetésképtelenségéből eredő vevőkövetelés-kiesések ellen. Világszerte több mint 50 országban, kockázatelemző szakértők értékelik ügyfeleink adósainak pénzügyi helyzetét, hitelképességét. Amennyiben a vevők nem tudnak eleget tenni fizetési kötelezettségüknek, a kiesett követelést, a szerződésnek megfelelően, kártérítés formájában, az Euler Hermes Europe SA Magyarországi Fióktelepe megtéríti a biztosított ügyfeleinek.